donderdag 6 september 2012

SARKIS te Rotterdam

Op woensdag 15 augustus zijn we naar het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam geweest. Naar daar een hoop mooie dingen te hebben gezien gingen we op weg naar de onderzee loods. Daar is een tentoonstelling van Sarkis:

Sarkis (1938), geboren in Istanbul en sinds de jaren 60 woonachtig in Parijs, liet zich voor de installatie ‘Ballads’ inspireren door 17e eeuwse kerkinterieurs van de Nederlandse schilder Pieter Saenredam (1597-1665). Door middel van grote sculpturale objecten, gekleurd licht en muziek transformeert Sarkis de twee hallen van de industriĆ«le loods tot een bijzondere plek, waar de bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld van mystiek en symboliek. Elke zondag kunt u genieten van verschillende live-concerten in de tentoonstelling.

De tentoonstelling was zeer de moeite waard, niet alleen om het werk maar vooral om de ervaring. Er stonden een hoop fietsen in de loods en op die fietsen kun je door de loods fietsen. Waar je normaal een werk van een paar standpunten ziet fietsten we er nu zo'n 50 rondjes omheen. Wat toch wel een aparte ervaring was. 

En met een watertaxi over de maas naar de tentoonstelling toe gaan scoort ook pluspunten bij mij!

Station in aanbouw. Zijn ze elk station in Nederland aan het verbouwen?Priscilla. De Boot.


De onderzeebootloods.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten